Reportáž z Turné pro nízkoprahy

10.11.2008 15:05

Turné pro nízkoprahy je za námi, a my jsme byli při tom. Zde přinášíme report, který sepsali v místě jeho konání, v Blansku.

 

Go Inside, Veřejná bezpečnost, Wohnout a Vypsaná fixa. Tak přesně tyhle kapely přijely v pátek 24.10.2008 do blanenského Dělňáku podpořit svým vystoupením nízkoprahové kluby pro děti a mládež.
Celým večerem provázel Pavel Anděl, který si neodpustil trochu potrápit svým rozhovorem kapelu z klubu Veřejnou bezpečnost. Ta stejně jako my, doufá, že celé turné klubům přinese dostatečnou částku, abychom mohli lépe vybavit zkušebnu v klubu a tím kapelám umožnili pohodovější zkoušení. Bez pískajících a praskajících beden, šnůr spojených a polepených izolepou, aby aspoň trochu chytaly kontakt....třeba se díky tomu nadchne i jiná začínající kapelka, která v příštím ročníku podpoří další.
Do turné se zapojilo celkem šest klubů z Jižní Moravy a Vysočiny, které měly možnost se po dobu koncertu prezentovat návštěvníkům. Místní klub PVC Blansko, Sdružení Podané ruce,o.s., brněnské kluby Likusák, Ratolest o.s., klub Pavlač, Ratolest,o.s., Romské středisko Drom a z Vysočiny klub Vrakbar, Oblastní charita Jihlava, EZPO, Sdružení Nové Město na Moravě.
Součástí večera byla i anketa, do které se měli možnost zapojit všichni návštěvníci koncertu. Cílem ankety bylo informovat veřejnost o tom, co je nízkoprahový klub a zajímavými cenami je namotivovat, aby se přišli osobně s kluby a pracovníky seznámit. Po vyplnění jednoduché otázky: „vyjmenuj tři kluby, které se na akci prezentují“, se každý dostal do slosování o zajímavé ceny.
O úspěšnosti ankety vypovídá počet zúčastněných soutěžících. Do slosování se dostalo přes 200 lístků, což znamená, že min. 200 lidí se přišlo osobně podívat na prezentace jednotlivých klubů. Losování 10 vítězů, kterého se ujal Pavel Anděl, proběhlo mezi vystoupením Wohnoutů a Vypsané fixy.
Tímto děkujeme České asociaci streetwork ( Jindřichu Rackovi) a Nadaci Vodafone za nápad a podporu, Pavlu Andělovi, pořadatelům z Blanska, všem zapojeným klubům, Veřejné Bezpečnosti, Wohnoutům a Vypsané fixe za to, že nám darovali a podepsali trička, CD, plakáty a jiné ceny, bez kterých by atmosféra pískajících a chtivých slečen tak krásně nepodtrhla atmosféru celého koncertu.


Lenka Staníková
Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko
Sdružení Podané ruce